Новите функции и възможности на MIUI 12

Новите функции и възможности на MIUI 12
  1. Въведение
  2. Контролен център
  3. Изглед на менюто с приложения
  4. Навигационни жестове
  5. Плаващи прозорци
  6. Проследяване на активността
  7. Режим на фокусиране
  8. Галерия
  9. MIUI 12.5

Въведение

Освен своите подобрения в защитата и поверителността и чисто новия външен вид, MIUI 12 разполага с разнообразие от чудесни функции за по-удобно изживяване на потребителя. Ето някои от тях:

Контролен център

Една от новите промени в потребителския интерфейс в MIUI 12 е добавянето на нов Център за управление или "Control Center". С актуализираната версия иконите за бързи настройки и полето за известия също са разделени. Полето за известия може да бъде достъпно чрез плъзгане по дисплея по горната лява страна и плъзгане надолу от горния десен ъгъл, за да отворите Центъра за управление. В Центъра за управление можете да видите мрежовите настройки, настройка за яркост и опциите за превключване на Wi-Fi, Bluetooth и мобилни данни. Променете лесно оформлението на иконите за бързи настройки, за да отговарят на вашите нужди.

Изглед на менюто с приложения

MIUI 12 вече предлага "чекмедже" за приложения. За да го активирате, отидете в Настройки -> Начален екран -> Чекмедже за приложения и го активирайте. Чекмеджето има категории приложения, които автоматично сортират приложенията в различни категории. Освен това получавате предложения за приложения отгоре, лента за търсене отдолу и можете да настроите персонализирани категории. Има и опцията за промяна на прозрачността на фона. Това е изключително удобно решение за хора, които имат много инсталирани приложения.

Навигационни жестове

Налични са нови жестове за навигация. Плъзнете от левия или десния край на екрана, за да се върнете, плъзнете нагоре от долната част на екрана, за да отидете на началния екран, и плъзнете нагоре и задръжте отдолу, за да издърпате екрана за преглед.

Получавате и опцията за бързо превключване между приложения с плъзгане наляво или надясно с жест в долната част на екрана. Жестовете трябва да са ви познати, ако преди сте използвали друго устройство с Android 10.

Плаващи прозорци

Новата функция с плаващ прозорец предлага същото изживяване с много прозорци, както на работния плот, позволявайки ви работа по много задачи без усилие. Функцията позволява поддържаните приложения да се отварят под формата на плаващи прозорци, които заемат само малка част от дисплея и могат да бъдат отворени върху други приложения. Това е особено полезно за операции като изчисления и фактът, че можете да преоразмерите прозорците според вашите нужди, го прави много по-функционален.

Проследяване на активността

Вече съществуващият, вграден брояч на стъпки е допълнен от автоматично проследяване за бягане, колоездене и изкачване по стълби. Освен това има нов инструмент за проследяване на съня, който записва времето и качеството на съня ви въз основа на движенията и звуците, които издавате през нощта.

В допълнение към проследяването на тренировките, приложението Mi Health също проследява колко пъти сте се изправяли и ви изпраща напомняния, ако не сте се движили от известно време.

Режим на фокусиране

За да ви помогне да следите психичното си здраве, MIUI 12 включва и мерки за ограничаване на зависимостта от смартфон. Той разполага с анимации и графики за използване, които ви дават общ преглед на времето, през което сте използвали телефона - с разбивка на дневни и седмични стъпки.

Също така има опция за задаване на дневно ограничение на времето на екрана и можете да видите колко пъти сте отключили телефона си и сте настроили известия за непрекъсната употреба.

Галерия

MIUI 12 също така има нова удобна функция Memories в приложението Gallery. Може да се използва за създаване на колажи или кратки видеоклипове, като се използват съществуващите изображения или видеоклипове, които имате. За колажи можете да добавяте текст и да редактирате всяко изображение поотделно. За кратки видеоклипове можете да избирате от няколко шаблона и фоно или да изтеглите повече от същото меню.

MIUI 12.5

MIUI 12.5 е надстройка на MIUI 12. Това е по-лека и бърза операционна система, която осигурява изключително гладко потребителско изживяване. 

Той подобрява живота на батерията на вашия телефон, заедно с цялостните оптимизации на системата, включително използването на процесора и консумацията на енергия. 

MIUI 12.5 е по-лека и бърза операционна система, която осигурява изключително гладко потребителско изживяване благодарение на незабавния отговор, приоритизиращ визуализирането на жестове.

Благодарение на MIUI 12.5 можете да правите бележки като професионалист. Можете лесно да структурирате и организирате идеите си по телефона. Можете да създавате, управлявате и движите идеи наоколо и с едно докосване да създавате карта на ума.

Добавени са четири различни инструмента за рисуване, за да се пресъздадат реални щрихи, а за лесно управление можете да генерирате фигури и да свързвате линии, които автоматично ще разпознават фигури.

Сега е по-лесно от всякога да запишете мисъл, преди тя да изчезне с бърз достъп за водене на бележки.


Източник: https://en.miui.com, https://www.mi.com/global/

Ключови думи:

Мнения